תתחילו לבשל, ואם אתם לא אז שאחרים יבשלו בשבילכם
תמיד יש מישהו בבית שכן מוכן לבשל, אם זה לא האישה זה הגבר ואם לא הגבר אז זו האישה. לפעמים גם הילדים מצטרפים לחלוקה הזו בבישול אם כי לא כתפקיד קבוע בבית.
חברות תעשיית המזון מתלוננות על כך שהצרכנים פשוט לא מוכנים לבשל בעצמם את האוכל שלהם, ולכן הם מבשלים את המזון במקומם.
מישהו פה צריך לקחת את האחריות על עצמו ולהגיד, גם אם אני עובד או עובדת כל השבוע, עדיין עליי לכבס בגדים כי אחרת לא יישאר לי מה ללבוש, עדיין צריך לגשת לסופר כי אחרת לא יהיה מה לאכול, כלומר אנו תמיד נפנה איזשהו זמן מהזמן שלנו בשביל עשייה למה שצריך. אז למה שלא נפנה זמן בשביל להכין אוכל מהיר, אף אחד לא חייב להכין בישולי גורמה של תבשילים ארוכי טווח של שעות וימים של יישון בשר, בישול מוקדם, בישול קדירה, אפייה וכו'. אפשר ליצור אוכל במעט מאוד זמן ועדיין לתת את הזמן הזה ולא לקחת מוצר מוגמר מהמקפיא , להכניס לתנור ולחכות עשרים דקות שיהיה חם ומוכן לאכילה.
אותו זמן של פעולת הפשרה, הכנסה למיקרו או לתנור, אפייה ושמן המתנה, אותו זמן בדיוק יכול להספיק להכנת אוכל טרי ומהיר ועשיר בטעמים וצבעים של הוכן ברגע זה.
לא צריך להיות שף בשביל ליצור אוכל מורכב במיוחד, כל אחד יכול להכין אוכל מהיר, לא דרושות טכניקות מרחיקות לכת יותר מאשר לחתוך, לקצוץ בסכין, להכניס לסיר או למחבת ולבשל או להקפיץ, או לאפות. פעולות פשוטות בתכלית, ואם לא ניסינו עד היום , אז קדימה, זה הזמן להתחיל.
אף אחד לא ייתן ציון של כל הכבוד לאדם שיגיד "אפילו חביתה אני לא מסוגל להכין לבד" כאילו מה
תמיד יש מישהו בבית שכן מוכן לבשל, אם זה לא האישה זה הגבר ואם לא הגבר אז זו האישה. לפעמים גם הילדים מצטרפים לחלוקה הזו בבישול אם כי לא כתפקיד קבוע בבית.
חברות תעשיית המזון מתלוננות על כך שהצרכנים פשוט לא מוכנים לבשל בעצמם את האוכל שלהם, ולכן הם מבשלים את המזון במקומם.
מישהו פה צריך לקחת את האחריות על עצמו ולהגיד, גם אם אני עובד או עובדת כל השבוע, עדיין עליי לכבס בגדים כי אחרת לא יישאר לי מה ללבוש, עדיין צריך לגשת לסופר כי אחרת לא יהיה מה לאכול, כלומר אנו תמיד נפנה איזשהו זמן מהזמן שלנו בשביל עשייה למה שצריך. אז למה שלא נפנה זמן בשביל להכין אוכל מהיר, אף אחד לא חייב להכין בישולי גורמה של תבשילים ארוכי טווח של שעות וימים של יישון בשר, בישול מוקדם, בישול קדירה, אפייה וכו'. אפשר ליצור אוכל במעט מאוד זמן ועדיין לתת את הזמן הזה ולא לקחת מוצר מוגמר מהמקפיא , להכניס לתנור ולחכות עשרים דקות שיהיה חם ומוכן לאכילה.
אותו זמן של פעולת הפשרה, הכנסה למיקרו או לתנור, אפייה ושמן המתנה, אותו זמן בדיוק יכול להספיק להכנת אוכל טרי ומהיר ועשיר בטעמים וצבעים של הוכן ברגע זה.
לא צריך להיות שף בשביל ליצור אוכל מורכב במיוחד, כל אחד יכול להכין אוכל מהיר, לא דרושות טכניקות מרחיקות לכת יותר מאשר לחתוך, לקצוץ בסכין, להכניס לסיר או למחבת ולבשל או להקפיץ, או לאפות. פעולות פשוטות בתכלית, ואם לא ניסינו עד היום , אז קדימה, זה הזמן להתחיל.
אף אחד לא ייתן ציון של כל הכבוד לאדם שיגיד "אפילו חביתה אני לא מסוגל להכין לבד" כאילו מה
בריאות הציבור נולד כמענה לצורך שלנו לשפר את איכות חיינו על ידי הבנה של סוגי המזון השונים שאנו צורכים. בעידן של אוכל תעשייתי ומרכולים עמוסים בשפע מן המוכן, עלינו לדעת אילו מוצרים חיוניים לגופינו ואילו מוצרים עלולים לסכן את בריאותנו.